Yksinäisyys ei näy, mutta sattuu – tästä syystä sen torjuminen on kaikille tärkeää
Mainos: HelsinkiMissio <3 Tiedätkö tunteen, kun olet porukassa, mutta silti tuntuu, ettei kukaan oikeasti näe sinua? Et ole ainoa, sillä joka viides suomalainen on tuntenut yksinäisyyttä.
Voiko rahalla ostaa unelmia? Uraan sijoittaminen toi odotettua enemmän
Kun juontaja ja yrittäjä Sanna Laitinen irtisanoutui vakaasta palkkatyöstään, hän teki elämänsä tärkeimmän sijoituksen. Yrittäjyys muutti hänen suhtautumisensa rahaan: säästämisestä tuli tavoitteisiin tähtäävää investointia. Tässä vieraskynässä Sanna kertoo, miten sijoittaminen omaan uraan vei hänet lähemmäs unelmiaan.
Raha estää etenkin naisia eroamasta – Näin omista rahoista kannattaa pitää suhteen aikana huolta
Yksityistalouden ekonomisti Kaisa Kivipelto suosittelee jokaista huolehtimaan omasta puskuristaan. Hänen mukaansa etenkin lasten saamisen yhteydessä on riski, että kulut jakautuvat puolisoiden kesken epätasaisesti.
Digitaalinen hyvinvointi – voiko teknologia parantaa arkeasi ilman, että se kaappaa koko elämäsi?
Teknologian ja hyvinvoinnin yhdistäminen ei ole enää pelkkä trendi. Älylaitteet lupaavat auttaa meitä palautumaan paremmin, nukkumaan laadukkaammin ja hallitsemaan stressiä. Mutta onko älylaitteet hypeä vai onko niistä oikeasti hyötyä? Mimmien tiimi otti haasteen vastaan ja päätti selvittää asian.
Podetko fomoa? Juoksetko trendien perässä? Älä ainakaan pörssissä! Vältä nämä sudenkuopat, kun tunteet meinaavat viedä mennessään
Pörssiromahdus, trendiosakkeet, äkkirikastuminen? Ei ihme, että sijoittajan mieli käy välillä kierroksilla. Kun tunnistat yleiset sijoittajan tunneilmiöt, et hätkähdä tai tee holtittomia päätöksiä.
Oman hedelmällisyyden tsekki tuo ymmärrystä, konkretiaa ja mielenrauhaa – Hedelmällisyyklinikka täältä tullaan!
Mainos: Dextra Hedelmällisyysklinikka <3 Hedelmällisyys on aihe, josta ei puhuta tarpeeksi, mutta on kuitenkin monen mielessä. Milloin oma hedelmällisyys kannattaa tarkistaa, vai kannattaako? Mitä hedelmällissyyskliniikalla tapahtuu? Miten munasolujen pakastus oikein toimii? Koska tavoitteenamme on lisätä tiedollista tasa-arvoa ja ymmärrystä maailmasta, marssimme klinikalle selvittämään asiaa.
Näkökulma: Maksoin päästäkseni tekemään töitä ilmaiseksi – Näin vapaaehtoistyö Nepalissa muutti ajatteluani
Pro bono -mainos: Interpedia <3 Maksaisitko pitkän pennin päästäksesi tekemään töitä ilmaiseksi? Mimmien operatiivinen johtaja Evita Lestinen teki niin ja huomasi, että se muutti hänen ajatteluaan.
Mimmit selvittivät: 3 yleistä harhaluuloa työttömän tuista ja työttömyyskassasta
Mainos: YTK Elämme epävarmoja aikoja, ja monelle työttömyysturva on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Muutosneuvottelut, lomautukset ja haastava työllisyystilanne herättävät kysymyksiä tuista ja niiden ehdoista. Ja mitä vielä: väärää tietoa aiheesta liikkuu paljon! Tässä jutussa kumoamme kolme yleistä harhaluuloa työttömyysturvasta. Lue lisää ja opi, miten varmistat taloudellisen turvasi mahdollisen työttömyysjakson varalta.
Mitä vaihtoon lähteminen maksaa? Näihin asioihin kannattaa varautua, kun lähtee ulkomaille opiskelemaan
Moni harkitsee vaihtoon lähtemistä opintojensa aikana, mutta rahaan liittyvät seikat saattavat mietityttää. Joutuuko vuokraa maksamaan kahteen osoitteeseen, vai pitääkö Suomen asunnosta luopua kokonaan? Saako opintotukea myös ulkomaille? Käydään yhdessä läpi, mihin kaikkeen vaihtoon lähtijän kannattaa taloudellisesti varautua!
Nuori sijoittaja vs. senioristrategi – mistä he ovat yhtä mieltä, mistä eri mieltä? Osa 2/2
Oletko valmis hyvän mielen väittelyyn markkinoista? Mimmien toimittaja väittää ja pankin senioristrategi vastaa. Tämä on kaksiosaisen juttusarjan toinen osa.
Mimmien 31 alle 31 -lista! Inspiroivat 31 nuorta suomalaista kertovat unelmistaan ja jakavat oman elämänohjeensa
Talouslehti Forbesin 30 under 30 -listaus on tunnettu ympäri maailmaa. Tästä inspiroituneena halusimme rakentaa myös oman listan Mimmeille.
Nuori sijoittaja vs. senioristrategi – mistä he ovat yhtä mieltä, mistä eri mieltä? Osa 1/2
Oletko valmis hyvän mielen väittelyyn markkinoista? Mimmien toimittaja väittää ja pankin senioristrategi vastaa. Tämä on kaksiosaisen juttusarjan ensimmäinen osa.
Näkökulma: Suurinta pääomaa on tieto – Näin aloitin asuntosijoittamisen
Miksi emme aina tee taloudellisesti järkevimpiä päätöksiä? Suvi Kinnusen mukaan syy on yksinkertainen: pelko.
ISOJA UUTISIA! Piasta Startup-säätiön toimari ja Mimmeille uusi operatiivinen johtaja: ”Uudet haasteet tuntuvat suurilta”
Iiks! Jee! Mitä vielä! Meillä on upeita uutisia ja vihdoin päästään kertomaan niistä teille. OG-mimmi Pia-Maria Nickström hyppää uusiin haasteisiin ja meidän operatiiviseksi johtajaksi on nimitetty mimmien päätoimittaja Evita Lestinen.
Rahahäpeä ystävyyssuhteissa koskettaa etenkin nuoria naisia
Taloudellinen tilanne voi muuttua nuorena nopeastikin ja aiheuttaa häpeää ja vertailua. Asiantuntijat neuvovat puhumaan rahasta suoraan ystävyyssuhteissa.
Näkökulma: Trump, somejätit ja valta – kuka ohjaa ketä?
Sosiaalisen median jättiläiset näyttävät taipuvan yhä enemmän poliitikkojen pelinappuloiksi. Trumpin ja somealustojen välinen vääntö on vaikuttanut siihen, mitä sisältöä meille näytetään – ja tämä kehitys on näkyvissä myös täällä, vaikka emme ole häntä äänestäneet. Miten yksittäiset johtajat ja algoritmit heiluttavat sosiaalisen median kulmakiviä, pohtii YK-nuorisodelegaatti Adina Nivukoski.
Vuosi 2025 sijoittajan silmin: Yhdysvallat kasvaa, megatrendit pitävät pintansa ja konfliktit luovat epävakautta
Asiantuntija uskoo, että globaalin talouden ja pörssikurssien kasvu jatkuu vuonna 2025. Mitkä asiat saattavat luoda haasteita kasvulle ja mihin sektoreihin ja megatrendeihin kannattaa kiinittää huomiota? Entä miltä Suomen taloudellinen tilanne näyttää?
Milloin palkankorotusta kannattaa pyytää?
Suomen Ekonomien uravalmentaja Sirja Kulmala-Portman kumoaa yleisiä palkankorotuksiin liittyviä harhaluuloja.
Vuoden 2024 suosituimmat jutut – 5 aihetta, jotka puhuttivat eniten
Mikä sai Mimmien lukijat ja kuulijat innostumaan vuonna 2024? Tarinat, velka, opiskelijan talous ja yhteiskunnallinen keskustelu. Tässä viisi artikkelia, jotka nousivat vuoden tykätyimmiksi!
"Keikkatöillä ei perhettä elätetä" – Nuoret naiset avaavat, miksi lapsen hankinta lykkääntyy kolmenkympin yli
25–30-vuotiaita naisia on patistettu esikoisen hankintaan syntyvyyskriisin ratkaisemiseksi. Samanaikaisesti lapsen hankinta siirtyy monilla aiempaa myöhemmälle muun muassa toimeentuloon ja uraan liittyvistä syistä. Tässä jutussa neljä nuorta naista kertoo, mikä lapsien hankinnassa mietityttää uran, työllistymisen ja toimeentulon näkökulmista.