Pörssin alkeet – sijoittamisen voi aloittaa viidessä minuutissa

Mahtavaa maanantaita, mimmit! ⚡️

Uusi viikko tarkoittaa uutta podijaksoa, ja meidän tokassa podijaksossa sukelletaan pörssin mystiseen maailmaan. Jakso löytyy kaikista podcast-äpeistä. Kuuntele se vaikka täältä!

Jaksossa käydään läpi mikä pörssi on, miten sinne pääsee ja mitä sieltä voi ostaa. Happy shopping!

Jos innostuit aiheesta, tsekkaa vielä nämä blogipostaukset sijoittamisen aloittamista varten:

Mikä pörssi on?

Pörssisijoittajaksi päivässä – asiaa indeksirahastoista

Näin avaat arvo-osuustilin viidessä minuutissa

Ja muista myös arvostella podi podcast-äpissä (five stars for effort)! 😘

3 kommenttia

 1. Melda 25.06.2019

  Hei! Haluaisin kuulla ajatuksianne, mitä tekisitte kuvitteellisessa tilanteessa, jossa teillä olisi puhtaasti esim 10 000€ käytettävissä sijoittamiseen. Jos nyt ajatellaan, että panostaisitte rahastoihin, miten käyttäisitte ne? Laittaisitteko hajautettuna eri rahastoihin vai panostaisitteko vain yhteen? Laittaisitteko isomman, muutaman tuhannen summan alkupanokseksi ja jatkaisitte kuukausittaisilla summilla siitä? Vai aloittaisitteko pienemmillä panoksilla rauhassa, jakaen moneen eri rahastoon? Kuinka siis ajattelette että tällaisissa on järkevintä toimia, että tuotto olisi vahvinta?

  Vastaa
 2. JULES 18.08.2019

  Moi! Tällänen ehkä typerä kysymys: mitä tapahtuu jos osakkeenvälittäjä (tässä tapauksessa esim. Nordnet) menee konkurssiin? Katooko mun rahat niinku ne kuuluisat pierut Saharaan? Mietin tässä vaan, että olisko sittenkin järkevämpi käyttää osakkeenvälittäjänä jotakin vakavarasta pankkia, vaikka kulut olis kalliimmat..

  Vastaa
  • Pia 25.08.2019

   Heippa! Tähän kysymykseen löytyy vastaus Nordnetin blogissa: https://blogi.nordnet.fi/nordnetin-konkurssi-varojesi-kay/

   Lyhyesti:
   ”Nordnetin mahdollisen konkurssin yhteydessä käteisvarasi on turvattu 100 000 euroa vastaavaan summaan asti. Nordnetin konkurssissa asiakkaiden arvopaperiomistuksille ei myöskään käy mitenkään, koska Nordnetin asiakkaiden arvopaperisäilytys on kaikkialla maailmassa eriytetty Nordnetin varoista. Nordnetin asiakasvarat säilytetään erillään myös Nordnetin käyttämien säilyttäjien ja alasäilyttäjien varoista, eivätkä siten tule osaksi myöskään näiden konkurssipesiä.”

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *