Mikä sijoitusstrategia sopii sulle ja lista yleisistä osakeindekseistä

Hei vaan mimmit! 💕

Eiköhän se ole tässä vaiheessa kaikille jo selvää, että maanantai tarkoittaa uutta podijaksoa. Tällä viikolla me puhutaan Hannan kanssa eri sijoitusstrategioista. Kuuntele jakso täältä!

Podissa käydään läpi neljä yleisintä sijoitusstrategiaa: indeksisijoittaminen, laatusijoittaminen, arvosijoittaminen ja kasvusijoittaminen. Jakso on pidemmästä päästä ja t-ä-y-n-n-ä infoa, mutta välillä näin. ☺️

Koska tiedän, että podcasteissa asioiden listaaminen on maailman ärsyttävin asia, lupasin jakaa mainitsemani osakeindeksit täällä blogin puolella. Täältä pesee:

OMXH25

Helsingin pörssin indekseistä voit seurata esim OMXH25:a, johon kuuluu Helsingin pörssin 25 vaihdetuinta yhtiötä. Indeksiä dominoi Nokia, Sampo, Kone, Nordea ja UPM-Kymmene.

S&P 500

S&P 500 on lista viidestäsadasta USA:n suuryrityksestä. Listaa seuraava osakeindeksi on maailman seuratuimpia indeksejä.

S&P 500 -indeksissä yritysten osakepainot jakautuvat tuttuun tapaan niiden markkina-arvojen mukaan, jolloin listan (ja myös maailman) arvokkain yritys on myös indeksin painavin osake. Listan kärkipaikoista kilpailee Microsoft, Amazon.com ja Apple Inc.

DJIA

Dow Jones Industrial Average seuraa 30 yhdysvaltalaista laajimmin omistettua suuryritystä. DJIA:n yhtiöt ovat siis myös osa S&P 500 -indeksiä.

MSCI World

MSCI World seuraa kehittyneen maailman osakemarkkinoita. Oikeastaan yli 50% tästäkin indeksistä on Yhdysvaltalaisia firmoja. Huomioi kuitenkin, että vaikka indeksin nimi viittaa koko maailmaan, seuraa indeksi ainoastaan kehittyneitä markkinoita.

MSCI Emerging Markets

Emerging markets, eli kehittyviä markkinoita seuraava indeksi. Sisältää yli tuhannen yhtiön osakkeita Aasiasta, latinalaisesta Amerikasta ja Afrikasta.

Näiden indeksien avulla maantieteellinen hajautus on helppoa kuin… kirjoitin tähän ensin heinänteko, mutta poistin sen, koska en ole heinänkorjuuta elämässäni nähnytkään. But you get the point. 

4 kommenttia

 1. Virve Piirainen 19.09.2019

  Voisitteko käsitellä ohjelmassa lyhytaikaista sijoittamista tai sellaista sijoittamista mistä rahat voisi järkevästi realisoida esim. vuoden tai kahden jälkeen?

  Vastaa
  • Pia 21.09.2019

   Kiitos kommentista! Yes, eiköhän tämä onnistu! Ajatus on pyytää ammattilaisia paikalle kertomaan erilaisista sijoitusmuodoista. Stay tuned! 🙂

   Vastaa
 2. Milou 21.09.2019

  Hei! Saako kysyä mitä luulet Thomas Cook osakkeista? Osakeen arvo on nyt 4€ (kun on ollut 160€). Mikäli yhtiö pelastetaan, luuletko että osakkeen arvo pomppaa nopeasti takaisin? Tietysti voi myös käydä niin että osake menee arvottomaksi.

  Vastaa
  • Pia 24.09.2019

   Konkkahan sieltä tuli. Pahoittelut, että vastaan tähän kommenttiin vasta nyt jälkiviisaana! 😀

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *