Viisi talouspodia, jota kuuntelen kesällä laiturinnokassa

Voiko omaan blogiin palata superkasuaalilla postauksella kommentoimatta parin kuukauden hiljaiseloa millään tavalla? Todellakin voi. En itse ainakaan keksi mitään tylsempää luettavaa kuin laiskan/kiireisen/väsyneen/epäinspiroituneen sijoitusbloggarin selittelyä siitä, missä päivitykset ovat viipyneet. Joten, here goes: tässä viisi talousaiheista podia, jota olen kuunnellut kesällä laiturinnokassa!

Planet Money. Ah. Mielenkiintoisesti toteutettuja, parinkymmenen minsan kiehtovia radiotarinoita taloudesta (I know, kuulostaa absurdilta). Planet Money on omien sanojensa mukaan “the economy explained”.  

Snacks Daily. Helposti sulateltavia talousuutisia! Päivittäinen tiukka (ja viihteellinen) 10-15 minuutin setti USA:n pörssistä. Kuvittelen, että jos Hanna ja mä oltaisiin Piilaaksossa asuvia pöhinä-äijiä me kuulostettaisiin about tältä.

Rikastamo. Terhi Majasalmi ja Unna Lehtipuu puhuu rahasta. Mulla kuuntelussa tänä kesänä ekaa kertaa! Hyvää asiaa, ei mitään turhaa shittiä. Löytyy Suplasta!

Uutisraportti podcast. Rentoa keskustelua ajankohtaisuuksista. Ei suoranaisesti talouspodi, mutta uutiset ja pörssi kulkee käsi kädessä. Vaikka Tuomas Peltomäki on podista kesälomalla ja kesätoimituksen rupattelut käyvät ajoittain levottomiksi (eikä siinä sinänsä ole mitään pahaa), tää podi on vakkarikuuntelussa joka viikko!

Kapitalet. Mikäli ruotsin kieli taipuu, tsekkaa tää! Seuraa samaa kaavaa kuin Planet Money. Rakastan hyvin tuotettuja podeja, joissa kerrotaan mielenkiintoinen tarina. Lempparijakso: Den andres bröd.

No joo, näiden lisäksi löytyy vielä kestolempparit Melkein kaikki rahasta ja Rahapodi, mutta niistä olenkin jo kuunnellut kaikki jaksot. Jos sä et oo, voit tsekata nekin! 

Mimmi, mitä raha-aiheisia podeja sä kuuntelet kesällä? Mitkä mä olen missannut? 😘

8 kommenttia

 1. - 26.07.2019

  Taloudellinen mielenrauha ja Rahasta.

  Vastaa
  • Pia 30.07.2019

   Jes olen samaa mieltä!

   Vastaa
 2. Jullellson 26.07.2019

  Yass, kiitos vinkeistä!
  Suosittelen Her Money- ja FT Money -podcasteja. Toisessa on yksilökeskeisempi suhtautuminen lähinnä jenkkinaisten taloudenpitoon, kun taas jälkimmäinen on yleismaailmallisempaa ja journalistisempaa talouskeskustelua yleensä yläluokan brittiaksentilla väännettynä.

  Vastaa
  • Pia 30.07.2019

   Uulalaa, molemmat täytyy ottaa kuunteluun!

   Vastaa
 3. Anna Lindqvist 29.07.2019

  Börshajen

  Vastaa
  • Pia 30.07.2019

   Tack för tipset 🙂

   Vastaa
 4. Hanna 30.07.2019

  Moikka! Mulla ois sellanen kysymys, että tarviiko arvo-osuustilin aina, kun sijoittaa rahastoihin. Itellä menee op:n kautta indeksirahastoihin, mutta mulla ei ainakaan mun mielestä oo arvo-osuustiliä 😀

  Vastaa
  • Pia 30.07.2019

   Heippa Hanna! Ymmärtääkseni jos sijoittaa rahastoihin oman pankin kautta, arvo-osuustiliä ei tarvita ☺️

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *