Tältä mun kuukausibudjetti näyttää

*Sisältää mainoslinkin

Okei, syyskuun ensimmäinen maanantai on virallinen get-your-shit-together päivä, eikö vain?

Tämän viikon podijakso seuraa vahvasti GYST-teemaa; me laaditaan nimittäin kuukausibudjetit ja asetetaan taloudelliset tavoitteet tulevalle syksylle. Kuuntele jakso täältä!

Lupasin jaksossa jakaa mun oman syksyn budjetin täällä blogin puolella, joten täältä pesee:

Tältä siis budjettini näyttää seuraavat neljä kuukautta. Ensi vuonna teen tarpeen tullen muutoksia, sillä tuloni ovat ns. joustavat (ihanan neutraali sana sille, etten todellakaan ole varma miten maksan ensi vuonna laskut). Ajattelin sukeltaa budun eri kohtiin syvemmin tässä alla.

Tulot

Kuten mainitsin, tämä palkkataso on taattu vain syys-joulukuulle. Siitä huolimatta tunsin pientä ylpeyttä verratessani tätä budua viime vuoden säästösuunnitelmaani. 😌

Päätin myös olla nostamatta opintotukia enempää tänä vuonna, pienen ansiotuloveroprosentin takia tuntui järkevämmältä alkaa maksaa yrityksestä ulos palkkaa. Olen avannut verkkopankissa mun tuloille erillisen palkkatilin.

Menot

Menoihin olen listannut kaikki pakolliset menot, jotka lähtevät mun tililtä kuukausittain. Toki asuntolainan lyhennys on periaatteessa ”säästöä”, mutta seuraan tässä budussa KISS-menetelmää (keep it simple, stupid).

Nämä kaikki menot lähtevät mun palkkatililtä automaattisesti joka kuukausi.

Säästöt + sijoitukset

Koska olen alkuvuoden tullut toimeen huomattavasti pienemmillä tuloilla ihan kiitettävästi, päätin tulotason hetkellisestä noususta huolimatta jatkaa kuluttamista suunnilleen samaan malliin. Ja säästää ja sijoittaa loput! (weehoo)

Jonkinlainen säästökuuri on siis luvassa, koska mun taloudellinen tavoite syksyn aikana on saada 2000 € kerrytettyä sekä arvo-osuustilille että puskuritilille.

Mun arvo-osuustili sijaitsee Nordnetissa (*), ja puskuritili taas on tavallinen pankin säästötili, josta saa rahat milloin tahansa nostettua (jos tiskikone menee rikki tai paska lentää tuulettimeen).

Play-tili on erillinen säästötili, johon laitan joka kuukausi muutamia kymppejä. Tällä rahalla saa tehdä vain kivoja juttuja ajatuksella. Tyyliin käydä teatterissa, ravintolassa tai hieronnassa. Miksi? Koska karseinta on se, kun kaikki rahat on huvennut tililtä etkä edes muista, mihin olet niitä käyttänyt. Haluan käyttää rahaa tietoisesti myös hauskanpitoon (vaikka tämä ääneen sanottuna kuulostaakin ihan skitsolta).

Käyttöraha

Kun palkka kilahtaa tilille, siirrän siitä vajaa 500 € käyttötilille, johon on kytketty mun pankkikortti. Kortilla maksan safkat, matkat, harrastukset ja muut välttämättömyydet.

Budjetin lopuksi kannattaa ynnätä kaikki tulot ja menot yhteen ja varmistaa, ettet kuluta yli varojesi. Itselläni yli jäi komeat 30 €.

Saatat ehkä funtsata, miksi ihmeessä olen avannut nettipankkiin tsiljoona eri tiliä. Tämä johtuu siitä, että jos mun kortti hälyttää kaupan kassalla hylättyä, tiedän, että mulla on muita tilejä joilta luultavasti löytyy jotain rahaa.

En siis pääse huomaamattani tuhlaamaan enemmän rahaa kuin mitä oon käyttötilille (budjetin mukaisesti) siirtänyt. Ja toisaalta voin huolettomasti vetää käyttötilin joka kuukausi nollille, ja kuitenkin kasvattaa varallisuutta hitaasti mutta varmasti muualla!

Mimmi, oletko sä jo ehtinyt laatia budjettia syksylle? 💓

2 kommenttia

 1. nella 03.09.2019

  Hei, uteliaisuudesta pakko kysyä että onko tuossa budjetissa otettu huomioon ”ilmaiset” asiat, joita blogin ansiosta saat – tai yhteistyökuvioiden kautta saamat tulot? Tai vaikuttavatko ne edes budjettiisi? 🙂

  Vastaa
  • Pia 04.09.2019

   Heippa Nella! Hyvä kysymys! Yes, kaupallisten yhteistöiden avulla maksan itselleni palkkaa yrityksestäni, ne siis sisältyvät merkitsemääni kuukausipalkkaan. Ja mitä ”ilmaisjuttuihin” tulee, minulle ei oikeastaan lähetetä mitään ilmaista tavaraa, enkä kovin usein käy tapahtumissa, jossa jaetaan ”goodiebageja” tms. Toisaalta saan lainata vaatteita esim. PR-toimistoilta, jolloin mun ei tarvitse ostaa joka tilaisuuteen uutta asua (eikä muutenkaan tarvitsisi). En sanoisi, että vaatelainat vaikuttaa budjettiini kovinkaan paljon, koska en aiemminkaan käyttänyt vaatteisiin hirveästi rahaa, käytin vain samoja rääsyjä vuodesta toiseen. 😀

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *