Säästövinkki, joka oikeasti toimii – Mitä Anyfin tekee?

Kaupallinen yhteistyö: Anyfin

Olen pariin otteeseen puhunut podcastissa uudentyyppisestä, vastuullisesta liiketoiminnasta; sellaisesta, jonka avulla yritys 1) tienaa rahaa ja 2) tekee ihmiskunnalle jotain hyvää.

Hyvän tekeminen ja hyvä business eivät enää ole toistensa vastakohdat. Itse uskon, että tulevaisuudessa tulee pärjäämään nimenomaan ne yritykset, jotka onnistuu molemmissa aspekteissa: olemaan taloudellisesti kannattavia ja ratkomaan tärkeitä ongelmia.

Mikä on muuttunut? Miten tällainen liiketoiminta on mahdollista? Usein vastaus on teknologia. Buzz-word warning: disruptio. Eli se, kun yritys keksii tavan ratkoa ongelman paljon tehokkaammin ja paremmin kuin tähän mennessä on pystytty. 

Siksi olin niin innoissani, kun tällainen uudentyyppinen yritys ehdotti yhteistyötä kanssamme. Eikä sekään haitannut, että heidän ratkaisunsa liittyy henkilökohtaiseen talouteen ja rahan säästämiseen.

Vaikka en itse tarvitse tätä palvelua juuri nyt, haluan ehdottomasti jakaa tästä tiedon heille, joille siitä on apua. Anyfin on rantautunut Ruotsista Suomeen, ja olen erittäin innoissani saadessani olla ensimmäisten joukossa tekemässä heidän kanssaan yhteistyötä!

Taloustaitoinen delfiini hoitelee koronkiskurit

Mitä tapahtuu, kun Klarnan, Spotifyn ja iZettlen entiset työntekijät perustaa firman yhdessä? Syntyy äppi, joka ratkaisee tärkeän ongelman näyttäen samalla sairaan hyvältä. Kyllä ne ruotsalaiset vaan osaa.

Anyfinin perustajat tuumivat, että ihmiset maksaa liian usein liikaa korkoa kulutusluotoistaan (osamaksuista, luottokorteista ja vakuudettomista luotoista). Osissa maksaminen on Suomessa yleistä, mutta silti luottojen ehdot ovat usein epäselviä ja epäreiluja. 

Anyfinin visiosta tuli siis tämä: he halusivat auttaa ihmisiä säästämään rahaa järkeistämällä olemassa olevien kulutusluottojen korkoja. 

Okei, hienoa. Mutta miten? Anyfin jälleenrahoittaa kulutusluottoja – jos sinulla on avoimia luottoja, voit hakea niille jälleenrahoitusta Anyfiniltä nykyistä alemmalla korolla. Jos Anyfin pystyy tarjoamaan alempaa korkoa nykyiselle luotolle, he maksavat velkasi pois, ja sinusta tulee heidän asiakkaansa.

Ja yleensä Anyfin pystyy – se tekee työn tehokkaammin kun luotonantajat hyödyntämällä tekoälyä, ohittamalla turhat välikädet ja tyytymällä pienempiin marginaaleihin.

Säästä ensin, osta sitten vai miten se meni

Täydellisessä maailmassa kaikki tietenkin säästää ensin ja kuluttaa vasta sitten. Mutta aina se ei mene niin. Olen itse esimerkiksi ostanut puhelimen osamaksulla, koska en nähnyt järkeä olla ilman puhelinta niitä kymmentä kuukautta, jotka minulla kesti kerätä rahat sitä varten.

Enkä minä ole ainoa. Suomalaisista 30% käyttää osamaksua. Suomen pankin arvion mukaan suomalaisilla on kulutusluottoja yli 22 miljardin euron edestä, ja aikuisella on keskimäärin 5000€ luottoja auki.

Kulutusluottoja myös mainostetaan kuin viimeistä päivää, vanha tuttu “osta nyt, maksa myöhemmin!” rullaa feedissä tasaisin väliajoin. Tällaiset diilit eivät todellakaan aina ole hyviä; usein osamaksulla on epäselvät ja epäreilut ehdot, piilotettuja kuluja ja liioitellun korkea korko.

Mutta siis… onko tämäkin kulutusluottomainos?

Jos nyt mietit, että miksi ihmeessä Mimmit sijoittaa -blogissa mainostetaan kulutusluottoa, niin let me stop you right there: Anyfin ei tarjoa uusia luottoja, se ainoastaan pyrkii alentamaan nykyisten luottojen korkoa. Anyfinin tavoite on auttaa kuluttajia säästämään rahaa, ei lisätä suomalaisten velkaantumista.

Näin Anyfin toimii:

 1. Lataa äppi tai vieraile Anyfinin sivuilla. Ota kuva laskusta ja täytä sähköpostiosoitteesi.
 2. Saat Anyfinilta tarjouksen, jos he pystyvät laskemaan luoton korkoa. Jälleenrahoituksen hakeminen ei maksa mitään.

Tarjous ei sido sinua mihinkään, mutta kuka nyt ei haluaisi maksaa alempaa korkoa. Sinulla ei siis ole mitään menetettävää, ainoastaan rahaa säästettävänä!

Esimerkiksi, 200 euron lainan jälleenrahoitus antaa 12 kuukauden takaisinmaksuajalla 8,88% nimelliskoron, 12 erää sekä 0 euron hallinnolliset kulut, näin ollen todellinen korko on 9,16%. Kuukausikustannukset ovat tällöin 17,50 euroa ja takaisinmaksettava kokonaissumma 210 euroa. Anyfin tarjoaa aina yksilöllisiä korkoja.

2 kommenttia

 1. Lilli 20.01.2020

  Hei, oletan että alekoodi (20e) toimii vain jos sovellus onnistuu antamaan tarjouksen? 🙂

  Vastaa
  • Pia 20.01.2020

   Heippa Lilli! Nimenomaan, koodi näkyy vasta ensimmäisellä laskulla! 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *