Näin avaat arvo-osuustilin viidessä minuutissa

*Sisältää mainoslinkkejä

P1011135.jpg

Normaalisti, jos mimmi pyytää ystävää hengailemaan tiistai-iltapäivänä, hän saattaa ehdottaa vaikka kävelyä, leffaa tai illallista. Sijoitusbloggaajakaverisi taas saattaa vastata tyyliin joo, nähdään vaan! Avataanko sulle vaikka arvo-osuustili?

Näin kävi kun istuin alkuvuodesta rakkaan ystäväni Hannan kanssa kahvilla. Mikä ettei, Hanna vastasi ja innostui lopulta asiasta niin paljon, että järjestää nykyään kanssani Mimmit sijoittaa -tapahtumia.

Sain laiskan mimmin sijoitusoppaaseen pyynnön kertoa tarkemmin arvo-osuustilin avaamisen ja kuukausisäästösopimuksen solmimisen askelista täällä blogin puolella. Mietin heti, että herran tähden, tottakai teidän sellainen postaus pitää saada!

Jos siis olet harkinnut arvo-osuustilin avaamista ja sijoittamisen aloittamista, jatka lukemista. Tule mun ja Hannan kanssa (kuvainnollisesti) kahville, niin avataan samaan syssyyn tilit teille molemmille! Avaamista varten tarvitset (mieluusti) läppärin ja (ehdottomasti) verkkopankkitunnukset.

P1011160.jpg

Hanna päätyi avaamaan tilin Nordnetiin (*) sillä arvo-osuustilin avaaminen on ilmaista ja onnistuu netissä viidessä minuutissa. Nordnet on avoin kaikkien pankkien asiakkaille ja on Suomessa sijoittajien ykkössuosikki. Olen itsekin Nordnetin asiakas.

Aloitimme laskemalla mimmien oman sijoitussivun (*) säästölaskurista, minkälainen kuukausittainen säästösumma olisi Hannan säästötavoitteeseen sopiva. Useimmissa rahastoissa minimisäästösumma on 15 €, ja se on varsinkin opiskelevalle mimmille oiva valinta.

P1011175.jpg

Sitten ruvettiin hommiin. Päästäkseen alkuun, Hanna tunnistautui palveluun henkilötunnuksilla. Avataksesi Nordnet-tilin netissä, sinun tulee olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Muussa tapauksessa tee kirjallinen hakemus!

P1011176.jpg

Aand we’re in! Tilin avaamisessa on viisi askelta. Ensimmäiseksi, ilmoita puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

P1011177.jpg

Toiseksi, valitse käyttäjätunnus ja salasana, jolla kirjaudut jatkossa palveluun. Itse käytän nykyään myös Norndetin äppiä, johon kirjaudun sormenjäljellä.

P1011178.jpg

Kolmanneksi, valitse osake- ja rahastosalkku 😉

P1011180.jpg

Neljännessä askeleessa sinun tulee vastata muutamaan kysymykseen säästämisestäsi

P1011181.jpg

Ja viides ja viimeinen askel on sopimusehtojen läpikäynti ja hyväksyminen! Asiakirja allekirjoitetaan tunnistautumalla palveluun verkkopankkitunnuksilla.

P1011183.jpg

Tämän jälkeen Nordnetin maajohtaja ja main mimmi Suvi Tuppurainen toivottaa sinut juhlavasti tervetulleeksi. Ihka oman sijoitussalkun avaamisessa on kestänyt viisi minuuttia!

P1011184.jpg

Kun oma tili on avattu, voit halutessasi siirtää sinne rahaa saman tien. Mutta ei mulla ole mitään könttasummaa valmiina, Hanna sanoi. No biggie, ei sellaista tarvitakaan.

P1011185.jpg

Hanna siirsi omalta pankkitililtään salkkuunsa 20 euroa

P1011186.jpg

Ja osti sillä osuuden kulutonta rahastoa! Kun rahaston merkintäpalkkio on 0 €, sinun ei tarvitse säästää suuria summia sivuun ja sitten vasta sijoittaa. Saat rahat töihin puolestasi saman tien! Toimeksiannon jälkeen Hanna oli ylpeä, ja syystäkin. Hän oli vihdoin sijoittava mimmi!

P1011187.jpg

Kun hän kerran oli päässyt vauhtiin, Hanna solmi itselleen samalla myös jatkuvan kuukausisäästösopimuksen. Sen voi tehdä salkun yleisnäkymästä tai kohdasta Kaupankäynti > Rahastot > Kuukausisäästäminen.

Valitse summa, jonka haluat säästää kuukaudessa (useimmissa rahastoissa minimisumma on 15 €), sekä päivä, jolloin haluat toimeksiannon menevän. HUOM! Rahan siirtyminen omalta pankkitililtäsi Nordnetiin kestää viitesiirtona pari päivää. Jos siis haluat rahan lähtevän pankkitililtäsi joka kuun 5. päivä, valitse kuukausisäästösopimuksen päiväksi vaikka 15. päivä. Silloin rahat ovat varmasti ehtineet siirtyä arvo-osuustilillesi.

Itselläni palkkapäivä on aina kuun neljäs, suoraveloitus pankkitililtäni joka viides, ja kuukausisäästösopimus Nordnetissa joka viidestoista.

Lisää rahastot, joihon haluat kuukausisäästää sekä niiden välinen jakauma. Jos säästät vain yhteen rahastoon, sen jakauma 100%. Itse säästän kahteen rahastoon jakaumalla 50%/50%.

Ja aloita säästäminen!

Onko tämä suuri ja pelottava sitoutuminen? Kuukausisopimuksen voi purkaa ja sen summaa voi muuttaa milloin vain. Rahojen siirtäminen pankkitililtäsi arvo-osuustilille ja takaisin ei maksa mitään. Vaikka kyseessä onkin sopimus, et sitoudu ajallisesti mihinkään. Tärkeintä on vain uskaltaa aloittaa!

P1011137.jpg

Tämän jälkeen Hannalla oli edessään vielä viimeinen askel: suoraveloitussopimuksen tekeminen omassa verkkopankissa. Kuukausisäästösopimussivun oikealla puolella löytyvästä ohjeesta löydät alaotsikon toistuva talletus:

Toistuva talletus.png

Seuraa sieltä Talletukset-linkkiä

Tee manuaalinen talletus.png

Ja valitse uuden sivun oikesta alakulmasta drop-down Tee manuaalinen talletus. Otsikon alle aukeaa lista Nordnetin eri pankkien asiakasvaratileistä. Kopio oman pankkisi IBAN-tilinumero ja oman tilisi viitenumero.

Kirjaudu sitten omaan nettipankkiisi ja tee uusi maksu. Kirjaa maksun vastaanottajaksi Nordnet Bank AB / Nordnet Pankki, ja liitä listalta kopioidut IBAN ja -viitenumerot.

Aseta summaksi sama, jonka merkitsit kuukausisäästösopimukseen, ja eräpäiväksi se päivä, jolloin haluat rahojen lähtevän pankkitililtäsi. Lopuksi aseta maksukerta toistumaan “kuukausittain toistaiseksi”. Hyväksy maksu ja avot!

P1011164.jpg

Operaation jälkeen olet toivottavasti yhtä onnellinen kuin Hanna kuvassa. Vaikka tämä oli pieni hetki Hannan elämässä, ajan kuluessa se tulee tekemään siihen suuren vaikutuksen. Tarjoilija! Kakkua, kiitos!

PS. Mimmit sijoittaa -blogissa ei anneta sijoitusneuvontaa, eikä tämän postauksen sisältöä tule tulkita kehotuksena tai tarjouksena ostaa tai myydä mitään rahoitusvälineitä. Me olemme kaikki aikuisia mimmejä, ja teemme sijoituspäätöksemme itse. Jos sä päätät aloittaa sijoittamisen, tee se itsesi takia, älä mun. 😉 <3

10 kommenttia

 1. Ann 27.05.2019

  Jes, nyt on aloitettu näillä teidän oheilla +vähän julia thurénin! KIITOS!

  Vastaa
  • Pia 27.05.2019

   ❤️❤️❤️ Mahtavaa!

   Vastaa
 2. Sal 14.06.2019

  KIITOS mimmit! Te ootte niin ihania! Aloitin podcastien kuuntelun haaveiltuani brekuista (joku kaunis päivä pääsen sinne asti) ja tein arvo-osuustilin melkein 5 minuutissa! jee! Mutta… kun yritin aloittaa ”osta ja unohda” tyylillä kuukausisäätämisen, törmäsin ongelmaan nimeltä ” en tajua”. Olen valinnut summan ja pvm mutta sitten pitäisi valita ne rahastot. Öh… missä ne ihanat indeksirahastot on? Mistä tietää mikä on mikä? En kai vahingossa voi valita aktiivirahastoa? Pitääkö valita kategoria vai/ja rahastoyhtiö? APUA. Hävettää, etten tajua enkä pääse eteenpäin. Onko olemassa teiltä postausta, josta saisi apua?

  Vastaa
  • Pia 30.07.2019

   Jokaisen on tehtävä itse sijoituspäätöksensä, mutta voin toki kertoa, mistä itse aloitin. 🙂 Aloitin superrahastoista, ne ovat iisi ja kuluton vaihtoehto jossa ei oikein voi mokata millään. Voit lukea niistä lisää täällä: https://www.nordnet.fi/super

   Vastaa
 3. Jarna 24.06.2019

  Avasin arvo-osuustilin, mutta hyvänen aika miten monenlaisia rahastoja Nordnetissä oli. Miten osaan valita sen mikä voisi olla hyvä ? Ovatko rahastot vastuullisia? Kääk, apua!

  Vastaa
  • Pia 30.07.2019

   Suurin osa Nordnetin rahastoista on Morningstarin vastuullisuusratingin läpikäymiä. Vastuullisuusratingin löydät kun avaat rahaston ”etusivun” (sen jälkeen kun olet etsinyt rahastoa vaikka hakukentästä). Voit lukea ratingista lisää täällä: https://www.nordnet.fi/vastuullisuus

   Entä mistä aloittaa? Jokaisen on tehtävä itse sijoituspäätöksensä, mutta voin toki kertoa, mistä itse aloitin. 🙂 Aloitin superrahastoista, ne ovat iisi ja kuluton vaihtoehto jossa ei oikein voi mokata millään. Voit lukea niistä lisää täällä: https://www.nordnet.fi/super

   Vastaa
 4. Ninnu 25.06.2019

  Aloitin ja avasin! Onko siis niin, että kun teen toistuvan rahasiirron omasta pankistani (13 pvä jokaista kuuta), niin se menee ensin sieltä omalle ”tililleni” Nordnettiin ja aina 5 päivä sitten siitä se siirtyy minun etf-rahastooni? Selitinköhän tämä nyt ymmärrettävästi, koska itsekin yritän ymmärtää. Harhauduin kuuntelemaan podcastiäsi ja hairahduin aloittamaan sijoittamisen…:D

  Vastaa
  • Pia 30.07.2019

   Mahtavaa, että olet aloittanut sijoittamisen!

   Yes, kuulostaa siltä, että sulla on homma hallussa. 🙂 Kunhan olet tehnyt sekä suoraveloitussopimuksen omassa pankissa ja kuukausisäästösopimuksen Nordnetissa, olet good to go!

   Vastaa
 5. Pertti 30.06.2019

  Moi. ”Törmäsin” teidän sivustoon, niin kysyn, voiko tälläinen vanha, lähes eläkeikäinen ukko seurata teidän blogeja ym., ja jopa mahdollisesti käyttää teidän opastusta/vinkkejä, jos uskallan pienituloisena aloittaa sijoittamisen, vai onko teidän sivusto tarkoiteetu ”vain” mimmeille?

  Vastaa
  • Pia 30.07.2019

   Heippa Pertti. No tottahan toki. Tänne ovat kaikki tervetulleita, iästä tai sukupuolesta riippumatta. 🙂 Tervetuloa!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *