Laiskan mimmin sijoitusopas

Sisältää mainoslinkkejä*

laiska mimmi.jpg

kuvalähde

Onko rahasta puhuminen mielestäsi tylsää?

Anna kun arvaan, tiedät kyllä minkä malliset farkut ovat tänä keväänä trendikkäät tai mitä musaa ”kaikki” kuuntelee juuri nyt, mutta omista raha-asioista et ole läheskään yhtä perillä?

I’ve been there.

Sua ei kiinnosta taloudellinen tilanne, pörssi tai politiikka? Fine! Kauppalehden lukeminen kuulostaa yhtä mukavalta kuin ensitreffit ABC:lla? Ei hätää.

Mulla on sulle hyviä uutisia; sijoittamisen hienous on sen automatisointi. Sä voit olla laiska mimmi ja silti sijoittaa hyvin. Jos mä pystyn siihen, säkin pystyt.

Sun sijoitusstrategiakin on jo valmis; osta ja unohda!

Eli, tee itsellesi palvelus ja käytä elämässäsi tasan yksi iltapäivä sijoittamisen pariin:

  1. Kaiva pankkitunnukset esiin ja perusta netissä Nordnetiin ilmainen arvo-osuustili (*)
  2. Tee suoraveloitussopimus palkkapäivällesi ja aloita kuukausisäästäminen kuluttomaan indeksirahastoon
  3. Aseta kuukausittain säästöön menevä summa niin matalaksi, että koko homman tapahtuu huomaamatta

Äläkä ajattele asiaa sen koommin! Pörssiromahduksetkaan eivät sinua pelottele, sillä talousuutiset jää aina lukematta. Täydellistä.

Kelataan aikaa 40 vuotta eteenpäin. Oletetaan, että se kerran kuussa sijoittamasi kaksikymppinen on kasvanut vuosituottoa keskimäärin seitsemän prosenttia. Kirjaudut Nordnetiin ja näet arvo-osuustililläsi häikäilevät 52 802 euroa.

Hämmennyt, sillä suoraveloituksen aloittamisesta on kulunut 480 kuukautta, ja tililtäsi on veloitettu vain 20 euroa kuussa. Lasket nopeasti 480kk x 20e olevan ainoastaan 9600 euroa. Rehellinen mimmi kuin olet, soitat tulevaisuuspuhelimellasi Nordnetin asiakaspalveluun ilmoittaaksesi tililläsi olevan ylimääräistä rahaa kokonaiset 43 202 euroa!

Nordnetin asiakaspalvelurobotti vastaa heti ja selittää sinulle, mitä korkoa korolle -efekti tarkoittaa. Ajatuksesi karkaa muualle, sillä taloustieteelliset ilmiöt eivät kiinnosta sinua. Käsität kuitenkin sen, että kaikki rahat ovat sinun omiasi.

Ai että, taisi se yksi sijoitus-iltapäivä vuonna 2019 kannattaa!

PS. Koska luet Mimmit sijoittaa -blogia, et taida kuulua niihin raha-asioista täysin piittaamattomiin tyyppeihin. Linkkaa tämä juttu mimmille, jota sijoittaminen ei voisi vähempää kiinnostaa! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *